Hogyan legyen könyebb a változókor?

Mint bizonyára tudod a minap előben adtam interjút az intsagrammon, melyről egy videófelvétel is készült amit a cikkem végén nézhetsz meg.

Ebben az írásomban szeretném számodra megmutatni:

» hogyan készülhetsz fel,

» ha már benne vagy, hogyan segíthetsz magadon,

» férfiak, hogyan készülhetnek fel és hogyan támogathatnak ebben az átmeneti időszakban,

» milyen lehetőségek lehetnek még!

Egy új időszámítás kezdődik

A változókor egy olyan időszak az életben, amikor a női test megváltozik, és a menstruáció végleg megszűnik. Ez általában 45 és 55 év között következik be, és a legtöbb nő átél egy ilyen időszakot, amely sok kihívással és változással jár.

Az egyik legjelentősebb változás, amely a változókorban történik, az ösztrogén szintjének csökkenése. Ez az ösztrogénszint-csökkenés tüneteket okozhat, mint például hőhullámok, éjszakai izzadások, hangulatváltozások, alvászavarok és súlygyarapodás.

A változókor mentális oldal

A változókor azonban nem csak fizikai változásokat okoz, hanem számos érzelmi és szociális kihívást is hozhat magával. Az egyik legnagyobb kihívás az, hogy elfogadjuk az életünkben bekövetkező változásokat, és megtanuljuk kezelni a változásokkal járó érzelmeket és gondolatokat.

Az önismeret és az önmegértés rendkívül fontos az érzelmi és szociális kihívások kezelésekor. Az önismeret segíthet abban, hogy megértsük az érzelmeinket és gondolatainkat, és megtanuljuk, hogyan lehet hatékonyan kezelni ezeket. Az önmegértés segít abban, hogy elfogadjuk a változásokat, és megtanuljuk, hogyan lehet az életünket a legjobb módon továbbra is élni.

Mindezek mellett az önirányítás és a személyes felelősségvállalás is nagyon fontos a változókorban. Az önirányítás segít abban, hogy hatékonyan kezeljük a változásokkal járó kihívásokat és nehézségeket, és megtaláljuk azokat a megoldásokat, amelyek a legjobban működnek az életünkben. A személyes felelősségvállalás pedig segít abban, hogy átvegyük az irányítást az életünk felett, és saját boldogulásunkért cselekedjünk.

A Homing módszer egy olyan hatékony eszköz, amely segíthet a nőknek az önismeret és az önmegértés fejlesztésében, valamint az önirányítás és a személyes felelősségvállalás erősítésében. Mindez segít az érzelmi, szociális és életmódbeli változások kezelésében, amelyek a változókorral járnak.

Első lépés az önismeret fejlesztése.

Az önismeret segít abban, hogy jobban megértsük önmagunkat, az érzéseinket, gondolatainkat és magatartásunkat, reakcióinkat. Ennek fejlesztése segít abban, hogy felismerjük azokat a dolgokat, amelyek az életünkben változást igényelnek, és hogy megtaláljuk azokat a megoldásokat, amelyek segíthetnek ezek kezelésében.

Második lépése az önismeret alkalmazása az életben.

Ez azt jelenti, hogy az önismeretet használjuk fel az életünkben, és megpróbálunk változtatni azokon a dolgokon, amelyekre szükség van. Például változtathatunk az életmódunkon, megtanulhatjuk, hogyan lehet jobban kezelni a stresszt, vagy új szokásokat alakíthatunk ki, amelyek segítenek a jobb egészség és boldogság elérésében.

Harmadik lépés az önismeret eredményeinek alkalmazása az életben.

Ez azt jelenti, hogy az önismeretet alkalmazzuk az életünk minden területén, és használjuk azokat az új megoldásokat, amelyeket megtaláltunk. A Homing módszer segít abban, hogy a változókorral járó kihívásokat és nehézségeket hatékonyan kezeljük, és hogy új lehetőségeket találjunk az életünkben. Ezzel az új szemléletmóddal a problémákból lehetőséget tudsz kovácsolni a fejlődés irányába, hogy az életedben pozitív változásokat érjél el.

Ezek az eszközök olyan új megoldásokat hozhatnak – más problémák esetében is -, amelyek segíthetnek abban, hogy boldog és kielégítő életet élj a változókorban, és bármely életszakaszban. Legyen előtted: találdd meg ebben az időszakban is azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek, és az életedben olyan tevékenységeket végezz, amelyek fontosak és értékesek számodra.

A boldog élet kulcsa az önelfogadás és az önmegvalósítás.

Ehhez szükséges, hogy elfogadjuk önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és hogy megtaláljuk a belső motivációt arra, hogy az életünkben minél több olyan dolgot tegyünk, amelyek boldogabbá tesznek minket. Az önismeret és az önmegértés abban is segít, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amelyek valóban boldoggá tesznek bennünket. Téged mi tesz igazán boldoggá?

A boldogság alapja a kiegyensúlyozott életmód: a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás, az elegendő pihenés és idő a feltöltődésre. A kiegyensúlyozott életmód segít abban, hogy jobban érezzük magunkat a testünkben és az elménkben, és segít abban is, hogy kezeljük a változókorral járó fizikai és érzelmi kihívásokat.

Az életünkben a kapcsolatok is nagyon fontosak a boldogság és kiegyensúlyozottság szempontjából. A barátok, a család és az egyéb közösségi kapcsolatok segítenek abban, hogy kapcsolódjunk másokhoz, és hogy segítsünk egymásnak a nehéz időszakokban. Az életünket gazdagítják az értékes kapcsolatok, és segítenek abban, hogy boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk így könnyebben birkózunk meg az élet kihívásaival.

Férfi szemmel a változókorról férfiaknak

A változókor egy olyan időszak az életben, amikor a nőknek sok támogatásra van szükségük, és a férfiaknak fontos szerepvállalást kell betölteni a támogatásuk érdekében. A változókor számos kihívással jár, és a férfiaknak lehetőségük van arra, hogy segítsék, támogassák a nőket ebben az átmeneti időszakban.

Az első javaslatom, hogy hallgassanak a nőkre, és legyenek nyitottak.

A változókorban a nők sokkal érzékenyebbé válnak, és fontos, hogy a férfiak megértőek és empátiával közelítsék meg a helyzetet. A férfi aktív hallgatása, támogató jelenléte egyfajta kifejezés a nő irányában, hogy veled vagyok. Ezzel az egyszerű dologgal a férfiak könnyebbé teszik a nők számukra az érzelmi és fizikai változások kezelését.

A második javaslatom az, hogy segítsenek a nőknek megtalálni a saját utjukat és megtervezni a jövőjüket.

A változókorban sok nőnek nehézségei lehetnek az önazonossággal és az énképpel, céljaikkal és az életükkel úgy általában. A férfiaknak ebben az esetben lehetőségük van arra, hogy segítsék a nőket abban, hogy megtalálják a saját céljaikat és álmait, hogy megtervezzék azokat a lépéseket, amelyek céljaik eléréséhez szükségesek.

A harmadik javaslatom az, hogy adjanak támogatást és bizalmat a nőknek az életmódváltásokban és az egészséges életmód kialakításában.

A változókorban sok nőnek lehetnek problémái az egészséggel és az életmóddal, így a férfiak remek alkalom arra, hogy támogassák a nőket az egészséges életmód kialakításában, segítsenek a sportolásban és az egészséges táplálkozásban, és motiválják őket az élet pozitív változásaiban.

A Homing módszer segítsége lehetővé teszi a férfiak számára is, hogy hatékonyan kezeljék a változással, alkalmazkodással járó kihívásokat és nehézségeket, és segítsék a nőket a támogatásban.

Ezáltal a férfiak képesek lesznek arra, hogy felkészüljenek és hatékonyan kezeljék ezt az élethelyzetet is. Mindez lehetővé teszi a férfiak számára, hogy párkapcsolatukban FÉRFIAK maradjanak, ezáltal folyamatosan támogatni tudják a nőket ebben az átmeneti időszakban, ezzel pedig erősítik kapcsolatot például közös célok megtalálásával.

Videó: Tabuk nélkül a változókorról

Segítségedre van szükséged!?

Kérj 30 perces online vagy személyes (Budapest, Eger) ingyenes konzultációra időpontot a zoltan@homing.hu e-mailcímen.

Katona Zoltán
Életmód és életvezetési tanácsadó

Kérdésed várom: zoltan@homing.hu 

Shop: https://www.shop.homing.hu/

Értékeld a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (3 szavazat, átlag: 5,00 az 5-ből)
Loading...

Itt is megtalálsz minket

Oszd meg másokkal is

Facebook
Email

Szólj hozzá te is

Teák
Kásák
Almaecet
Könyvek

Ne állj meg itt!

Még több poszt

A szénhidrátok szerepe a mentális jólétben

A szénhidrát-paradoxon: Tényleg mumus a szénhidrát? Gondoljunk csak vissza, milyen érzés volt gyerekként először megkóstolni az édes, gyümölcsös ízű palacsintát, amit nagymamánk sütött. Az a gyönyörű illat, ami átjárta a házat, az édes szirup, amivel meglocsolta, és a friss eper, amit a tetejére halmozott… A szénhidrátok, mint a palacsinta alapja, nem csupán az emlékeink, hanem az energiaszintünk és a mentális állapotunk szempontjából is fontosak. A média azonban gyakran ellenséges hangvételben szól róluk, ami zavart okozhat a köztudatban. Vajon tényleg kell-e félnünk? Szénhidrátok az asztalon: Az egészséges táplálkozás építőkövei? A szénhidrátok, mint a palacsinta puha tésztáját alkotó liszt, kulcsfontosságúak a test működésében. Gondoljunk csak bele, milyen energiával teli érzés volt játszani azon a napon, amikor nagymamánk palacsintát sütött nekünk. Ugyanakkor viszont

Olvasd tovább »

Így változtasd meg étkezési szokásaidat ideális külsőd és lelked megismerés érdekében

Az egészséges testsúly elérése és fenntartása számos ember célja. Azonban a diéták és a divatos étrendek helyett érdemes olyan hosszú távú megoldásokat keresni, amelyek segítenek fenntartható eredményeket elérni. Mai írásomban a tudatos étkezés eredményeit és hatását fogom megosztani veled kedves olvasó. Hogyan lehet a tudatos étkezés segítségével pozitív változásokat elérni az étkezési szokásainkban? A tudatos étkezés egy olyan megközelítés, amely az étkezések teljes figyelmét, jelenlétét és tudatosságát igényli. Nem kell mást tenned csupán csak annyit, hogy étkezéseid során szem előtt tartani a következőket: Mindez azt jelenti, hogy az étkezés közben nemcsak az ízekre és az élvezetre koncentrálunk, hanem figyelünk a testünk jelzéseire is. A kutatások azt az eredményeket mutatják, hogy a tudatos étkezés pozitív hatással lehet a testsúlykezelésre és az

Olvasd tovább »

A boldog együttélés tudatos művészete avagy a férfi lélek igazi mélységei [nem csak nőknek] 

Interaktív előadást tartottam a Ceglédi gyereknapon a Tudatos szülők sátrában. Ezekről a témákról beszéltem:    +1.) Nagypapa szerepben – amikor mindent helyre akarunk hozni! 🙂 Nézd meg az 1 órás előadásról a helyszínen készült videót: Ha szeretnéd, hogy a te környeztedben, közösségedben is tartsak Mentálhigiénés előadást* keress bátran. A témát közösen kialakítjuk. A következő témákban mozgok otthonosan: *Az előadásaim a lélek egészségvédelméről szólnak, ahol az egészség nem más mint a testi, szellemi, lelki, szociális jólét állapota. Egyfajta pszichológiai prevenció, amely segít, hogy a bánatból ne legyen súlyos depresszió, a szorongásból pánikzavar, a stresszből kiégés.

Olvasd tovább »

Homing Herbicum Tea Szeánsz stresszoldáshoz

Természetes megoldás a feszültség oldásához! Ha legközelebb felhúzz valami, vagy valaki, akkor próbáld ki az alábbi Homing Herbicum Tea Szeánszot! Gondolom veled is előfordult már, hogy visszatekintve a feszültséget kiváltó élethelyzetre nevetségesen lényegtelennek tűnt. Azonban még idáig eljutunk sokáig örlödni tudunk rajta. Ha te is ilyen vagy, akkor a következő egyszerű mégis hatékony eszköz a segítségedre lehet, hogy hamarabb visszanyerd “józanságodat”! Tegyél fel vizet forrni és készítsd ki a kedvenc teafűvedet. Míg forr a víz, gondolj a gyógynövényekre, amelyeket használsz. Képzeld el, ahogy azok kint vannak a természetben és fejlődnek, növekednek, és érett gyógynövényekké válnak, amelyek a természetből nyert tápanyagokkal táplálkoznak és a napfény átöleli, a szél simogatja őket. Érezd az időjárási viszontagságokat, amelyekkel szembe kellett nézniük, és hogy mennyire

Olvasd tovább »
%d bloggers like this: