Mi cég legnagyobb értéke?

Pénz? Tudás? Technológia?

Vállalkozókkal, cégvezetőkkel, beosztottakkal beszélve szinte mindenki a stresszről, bizonytalanságról, a mindennapi kontroll megtartásáról beszél.

Ha Te jól vagy, akkor könnyebben találsz megoldást az üzleti, anyagi vagy épp magánéleti dolgokra. Uralni tudod a saját életedet, egészségedet.

Tőled mindenki “elvárja” hogy jól legyél, hogy bírjad…

Így cég legnagyobb értéke: TE MAGAD vagy.

Ez akár vezető vagy, akár beosztott vagy, különösen nagy teher, nehéz beszélni róla. Megértelek.

Elmondom miért:

1.) Nehéz beszélni erről a témáról, mert gyakran tabunak számít a munkahelyi stressz, a személyes terhek és az egészségügyi kérdések megosztása, megvitatása. Sok embert fusztrál, hogy nyíltan beszéljenek a problémáikról. Attól tartanak, hogy megítélik vagy hátrányosan befolyásolhatja a szakmai hírnevüket, munkahelyi pozíciójukat, esetleg magánélete miatt felcímkézik. Emellett lehet, hogy szégyellik, hogy megmutassák másoknak belső félelmeiket, mert azzal gyengeségüket mutatják .

Az önkéntes elszigetelődés és a nehézségekkel való magányos küzdelem azonban nem egészséges és hosszú távon sem fenntartható. Ezért fontos, hogy legyen lehetőség a megfelelő támogatásra és segítségre. Egy szakértővel való beszélgetés rendkívül hasznos lehet, mert egy ilyen szakember objektív nézőpontot és segítséget nyújthat a nehézségek megértéséhez és kezeléséhez.

Egy segítővel folytatott párbeszéd során: 


2.) Az emberek gyakran hajlamosak elfelejteni, hogy az üzleti siker valódi alapja azok az emberek, akik részt vesznek a vállalkozásban. Legyen szó vezetőről vagy beosztottról, mindenkinek nagy felelőssége és terhe van a vállalkozás sikere szempontjából.

Ha jól vagy, képes leszel hatékonyabban dolgozni, és jobb döntéseket hozni az üzleti, anyagi és magánéleti területeken egyaránt. Az egészséged és jólléted fenntartása kiemelten fontos, mert ha nem vagy képes jól gondoskodni magadról, akkor nehezen tudsz optimálisan működni a munkában és a magánéletedben.

A stressz és a bizonytalanság mindennapos kihívások a vállalkozók, a cégvezetők és a beosztottak számára is. Azonban, ha rendelkezel a megfelelő stresszkezelő és önápolási technikákkal, erősíted az állóképességedet, rugalmasságodat, és képessé válsz az alkalmazkodásra, a kreatív problémamegoldásra. Ez segít abban, hogy megőrizd az irányítást az életed felett, és pozitív hatással lehetsz az egyéni és céges sikerekre. 

Az egészséged és jólléted önmagad és a cég legnagyobb értéke, mert ha te magad jól vagy, az a munkára is pozitív hatással lesz. Képes leszel inspirálni és motiválni másokat, valamint jobb munkakörnyezetet teremthetsz, ami hozzájárul a munkatársak elégedettségéhez és hatékonyságához. Emellett a jó fizikai és mentális állapotod lehetővé teszi, hogy magasabb szinten teljesíts, és nagyobb eredményeket érj el a munkában.

Fontos megérteni, hogy a gondoskodás saját magadról nem önzőség vagy luxus, hanem befektetés a saját és a karriered jövőjébe mely hatással lesz magánéletedre. 

Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy megtaláld az egyensúlyt az életed különböző területei között, és ne felejts el időt szánni az egészségedre, boldogságodra és fejlődésedre. Ha pedig szükségét érzed, bátran kérj segítséget! 


3.) Segítséget kérni akkor érdemes, amikor úgy érzed, hogy nem tudsz egyedül megbirkózni a nehézségekkel vagy hogy a problémák befolyásolják az életedet, beleértve a munkahelyi teljesítményedet és a személyes jóllétedet is. Az alábbi esetekben érdemes fontolóra venni a segítségkérés lehetőségét:

A segítségkérés erős és bölcs döntés, bátorságra vall, amely lehetőséget ad a személyes növekedésre, a problémák megoldására és az egészség, jóllét helyreállítására.

Ez a lépés a személyes növekedés és fejlődés irányába történik, és azt mutatja, hogy nyitottak vagyunk az új perspektívákra és megoldásokra.

Az igazi bátorság az, amikor felismerjük, hogy nem vagyunk tökéletesek és hogy néha segítségre van szükségünk. A segítség kérése lehetőséget ad arra, hogy megerősödjünk és megtanuljunk új készségeket, amelyek elősegítik a személyes és szakmai fejlődést. Az emberi erő abban rejlik, hogy felismerjük korlátainkat és gyengeségeinket, és aktívan keressünk megoldásokat és támogatást ezek kezelésére.

Nem mindenki tud mindent, és senki sem várhatja el, hogy mindenben egyedül boldoguljon. Ahhoz, hogy igazán sikeresek legyünk és kiegyensúlyozott életet éljünk, fontos, hogy felismerjük, mikor és hogyan kérjünk segítséget. Ez erőt mutat, mert a segítség kérése lehetővé teszi, hogy továbbfejlődjünk és kiteljesedjünk a személyes és szakmai életünkben.

Amikor nem vagyunk képesek vagy hajlandóak segítséget kérni, lehet, hogy félelmeink, büszkeségünk vagy bizonytalanságunk akadályoz bennünket.

Azonban fontos megérteni, hogy a segítség kérésének nem kell negatív vagy gyenge dolognak lennie. Valójában a segítség kérésével tapasztalatokat és ismereteket szerezhetünk, és lehetőségünk nyílik a problémák hatékony kezelésére és a fejlődésre. Ez a lépés azt jelzi, hogy képesek vagyunk felismerni és elfogadni a saját korlátainkat, és felismerni, hogy mások tapasztalata és támogatása segíthet minket a céljaink elérésében.

Az igazi erő abban rejlik, hogy felismerjük, amikor szükségünk van segítségre, és aktívan cselekszünk annak érdekében, hogy megoldásokat találjunk és továbblépjünk. Az ilyen megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy meghaladjuk a nehézségeket és fejlődjünk a személyes és szakmai életünkben.


Fedezd fel a hatékony megoldást a cég sikeréhez a  munkatársaid jólétéhez! 

Szükséged van egy olyan “eszközre”, amely inspirál, támogat, és segít megtartani a kontrollt az üzleti és személyes életed felett? Ne keress tovább!

Felajánlom támogató módszeremet, mely egy több alkalmas egyéni és/vagy csoportos személyközpontú konzultáció.

Munkám során az aktív figyelemre, az elfogadásra, a hitelességre és az empátiára helyezem a hangsúlyt. A hozott témával kapcsolatban kísérlek a megértés és a megoldás felé.

Mire számíthatsz?

1.) Elfogadásra

Te olyan vagy amilyen, és annak örülhetsz, hogy mellettem éppen ilyen lehetsz, mert nem akarlak megváltoztatni.

2.) Megértésre

Egy olyan ítélkezés nélküli, együttérző segítségre, ahol a tisztelet és a figyelem gondoskodását megtalálod az őrlődéseid és vívódásaid közepette.

3.) Biztonságra

mert, szabadon és nyíltan beszélhetsz bármiről, ami éppen foglalkoztat vagy terhel.

4.) Tisztánlátásra

arról, hogy merre tartasz az életben – család, párkapcsolat, munka, egészség, önmagad – és pontosan hogyan is jutottál el odáig, milyen lehetőségeid vannak.

5.) Feszültségoldásra

a munkahelyi terhelés, magánéleti kihívások, felhalmozódott teendők, tesi-lelki-szellemi kimerültség okozta stressz és feszültség kioldására!

6.) Megerősítésre

a benned meglévő motiváló, biztonságot adó, támogató erőforrásaidra, melyre most igazán szükséged lesz.  

7.) Alkalmazkodóképességre

hogy a nyomást, a viszontagságokat és a változás okozta bizonytalanságot rugalmasan tudd kezelni, lenyugodjon zaklatott lelked.

8.) Eltávolításra

minden önértékelést, megfelelést és túlterheltséget kiváltó dolognak a kitisztítására annak érdekében, hogy teljes mértékben jelen lehess az életedben, és végre a számodra fontos dolgokkal tudj foglalkozni.

9.) Felépülésre

hogy, azzá a személlyé tudj válni, aki nyugodt, kiegyensúlyozott, harmonikus az életében.

10.) Egészségre

mentális, lelki, testi és szellemi szinten mely kihat a szűkebb és tágabb környezetedre, kapcsolataidra – legyen szó magánéletedről vagy a munkádról. 

Területeim:

Ismerd meg problémád által hozzám vezérelt céged és életed egybefonódó finom szövetét! 

Belsőnk megismerése és önmagunk jól és jóra használása kulcsfontosságú ahhoz, hogy megtaláljuk a helyünket az életben és felelős, értékes létezőkké váljunk a világban. Az önazonosság, az értékek és a szív alapú célképzetek segítenek abban, hogy vigyázzunk az életre és értelmet találjunk benne Önmaguknak.

A személyes problémákból a Homing konzultációkon keresztüli önmagunkhoz vezetés lehetőséget ad arra, hogy megértsük, hol a helyünk a világban, és így helyre kerüljünk életünkben is. Az életünk újra hasznos és értékes lesz, amennyiben felismerjük és kihasználjuk a bennünk lévő erőforrásokat és képességeket.

Az életünk minősége és boldogsága azon múlik, hogy megtettünk-e mindent, ami tőlünk telik ahhoz, hogy az életünket “szolgáljuk” és védelmezzük. Egyedül senki nem boldogul, hiszen az élethez is két ember kell, például az anya és a magzat, akik egymásra vigyázva vállalnak kettős felelősséget. Egy adott pillanatban két megélés létezik: szülés és születés, az anya vigyázz a születendő lényre a szülés során, a születendő lény vigyázz a szülő anyára. 

A megtartó kapcsolatok és a testünk, amelyben lakunk, mind részei annak, ahogyan mi magunkkal vagyunk. Bátran nyitni a jövő felé, reménykedni a jobb holnapban, és elfogadni, hogy ami ma van, holnap már talán nem lesz, fontos ahhoz, hogy az élet élni akarjon rajtunk keresztül.

Az életnek és önmagunknak adott jelentés, valamint az elintézetlen dolgok megnyilvánulása, mind részei annak a folyamatnak, amelyben hozzásegítjük magunkat a normál működéshez. Önmagunk és belső világunk megismerése, valamint a jövőbe vetett hit és remény, kulcsfontosságúak ahhoz, hogy harmonikus és teljes életet éljünk.

Kapcsolatfelvétel:

zoltan@homing.hu 

+36703878702